Vrijdag 7 februari 20 uur: Turing Victim Troostfeest

Op 7 februari houdt Boekhandel van Pampus opnieuw een benefietavond voor de hardst getroffen slachtoffers van de Turing poëziewedstrijd: de beruchte jaarlijkse nationale gedichtenwedstrijd waar iedereen, professional en amateur, zijn of haar gedicht anoniem mag indienen. Op 5 februari, de laatste dag van de Week van de Poëzie, zal de winnaar “feestelijk” bekend worden gemaakt.

Maar voor duizenden afgewezen dichters is het geen reden tot feest, integendeel. Elk jaar worden vele ego’s, dromen en reputaties verwoest, wanneer de ronde-uitslagen binnenkomen.

Pampus biedt troost!

Iedere dichter mag zijn of haar beste afgewezen gedicht voorlezen tijdens dit treurfeest. Eén van de juryleden gaat publiekelijk door het stof. We vragen de „losers” hun verliezende gedicht, zo aantrekkelijk mogelijk versierd, ter veiling aan te bieden. Met de opbrengst van deze veiling steunt Boekhandel Van Pampus een goed doel. Veilingmeester en dichteres Anne Broeksma zal net als vorig jaar de biedingen tot grote hoogte proberen op te stuwen.

De Kleenex, de drank en de pot voor vrijwillige bijdragen staan dus klaar! Het belooft een gezellig huilfeest te worden met een line-up die de Turing-prijsuitreiking zeker niet zou misstaan. Iedereen is welkom om te komen luisteren, huilen, troosten en mee te bieden op de mooiste afgewezen gedichten.

Aanvang 20:00 uur, toegang gratis.