11 maart: Arita Baaijens

Op 10 maart gaat de Boekenweek weer van start met als centrale thema “Natuur”.

In het kader hiervan zal op zondag 11 maart om 16.30 uur schrijfster, biologe en ontdekkingsreizigster Arita Baaijens in onze winkel haar eigenzinnige en inspirerende kijk op het landschap tonen. Zij zal een voorproefje geven van haar nog te verschijnen boek “Paradijs in de Polder

Wat zijn voor ons belangrijke en markante plekken?
Hoe wij het landschap zien en ervaren, wordt sterk beïnvloed door kaartenmakers. Wat niet op de kaart staat bestaat officieel niet, en dat terwijl verhalen, ervaringen, gebeurtenissen, licht, geluid, kleur en geur bepalend zijn voor een gebied of landschap en het een geheel eigen karakter en betekenis geven.

In haar enerverende reis naar het Altajgebergte in Siberië op zoek naar het legendarische Shambhala, beschreven in haar vorige en veelgeprezen boek ‘Zoektocht naar het Paradijs‘, wordt onder meer de dominante wetenschappelijke en economische benadering van landschap in twijfel getrokken.
In haar nieuwe boek zoekt ze het dichterbij huis en zal het Nederlandse landschap op geheel eigen wijze in kaart worden gebracht.

 

Zondag 11 maart 16:30 uur – Arita Baaijens – aanmelden gewenst