17 juni: GEEN filosofie-lezing over Kaïros

GreekChorusJoke Hermsen schreef een uitstekend boek over ‘tijd’, hoe dat in elke levensfase anders aanvoelt. Kaïros is de gevoelsmatige tijd.
Maar wat als je altijd naar Kaïros leeft?

Een lezing over Kaïros en Antigoné. Of met andere woorden: hoe de oude Griekse verhalen qua dramatiek nog steeds actueel zijn. Hoewel de lezing uiteraard een filosofische insteek zal hebben, wordt de klassieke literaire invalshoek niet verwaarloosd. Verrassend actueel en daarmee ook onthutsend.
U bent van harte uitgenodigd voor deze speciale lezing.

de lezing van woensdag 17 juni is verschoven naar oktober – nadere berichten volgen.

Catharina de Haas studeerde Nederlands en Frans aan de VU te Amsterdam en Wijsbegeerte aan de UvA. Na haar universitaire opleiding volgde ze diverse vervolgopleidingen in de therapeutische sfeer aan het RINO te Amsterdam. In 1987 begon ze haar eigen cursusinstituut en in 1992 haar filosofische praktijk. Ze was vijf jaar hoofddocent aan de opleiding voor filosofsch consulenten van de VFP. Ze schreef in opdracht het boek “Vriendschap, een tweede ik” en werkt momenteel aan een boek over “Levensverhalen”. Verder verzorgt zij lezingen, geeft les aan kleine groepen en heeft haar praktijk aan huis.