17 maart: dichter in de bak

Op zaterdag 17 maart zal vanaf 13.00 uur elk half uur een andere dichter het gedicht ‘Wacht op mij met stof’ van de Chinese dissident / dichter Liu Xiaobo voordragen. Dichters als F. Starik, Vrouwkje Tuinman, Hagar Peeters en Alexis de Roode verlenen belangeloos hun medewerking. Zo combineren wij de Nationale Boekenweek met een Inter-Nationale Protestactie tegen het schandalige mensenrechtenbeleid in China.

De Chinese dichter / dissident Liu Xiaobo en Nobelprijswinnaar zit al meer dan drie jaar gevangen, nadat hij samen met andere intellectuelen het burgerrechtenmanifest Charta 08 had gepubliceerd. Ter gelegenheid van de ‘dag van de politieke leugen‘ worden er op 20 maart overal ter wereld gedichten van zijn hand gelezen. Zo wordt Liu Xiaobo’s woord verspreid en laat de wereld zien dat zijn protest gesteund wordt. Deze World Wide Reading is een initiatief van het Internationale literatuur Festival Berlijn.

Bijdragen van: F. Starik, Vrouwkje Tuinman, Hagar Peeters, Daan Doesborgh, Krijn Peter Hesselink + Sieger Baljon, Corine Elemans, Sander Meij, Bernard Wesseling, Anne Broeksma en Alexis de Roode.

Tijdens de voordrachten is de winkel gewoon open. Deze actie komt tot stand in samenwerking met Het Poëziecircus.

Lees verder over Liu Xiaobo, over schrijvers in gevangenissen