Avond ‘Joodse Huizen’ en ‘Huizen van verzet’

‘Joodse huizen’ is een serie boeken en avonden over de geschiedenis van joods leven in Amsterdam, van voor en tijdens de tweede wereldoorlog.
Vier auteurs vertellen 10 minuten over hun boek of bijdrage aan het tiende (!) deel in de serie ‘Joodse Huizen’:
Koen Hilberdink en Ruth de Liever hebben een verhaal geschreven voor deze serie.
Sander Stotijn vertelt over het zojuist verschenen boek: ‘Lied van verzet’.
Esther Shaya is de gastvrouw deze avond en zal iets vertellen over haar boek XXX over de crèche van Henriëtte Pimentel, dat in een nieuwe derde druk is verschenen.
Woensdag 1 mei, inloop 19.45 uur, start om 20.00 uur
Aanmelden graag via de mail info@boekhandelvanpampus.nl

Toegang gratis

Esther Shaya (1966) is auteur bij Amphora Books. Zij publiceerde verschillende korte verhalen in de boekenserie Joodse Huizen. In 2018 verscheen haar debuut: Harry & Sieny; Overleven in verzet en liefde. Eind 2020 verscheen het boek Wacht Maar; Het veelbewogen leven van Henriëtte Pimentel dat zij met coauteur Frank Hemminga schreef. In maart verscheen de derde, aangepaste druk van dit boek onder een nieuwe titel: Henriëtte Pimentel: directrice van de crèche.

Ruth de Liever (1966) heeft communicatiewetenschappen gestudeerd en is jarenlang werkzaam geweest als video-editor, onder meer bij een televisiestation op Bonaire. Momenteel werkt zij in een boekhandel en geeft Nederlandse les aan anderstaligen. Research doen naar (joods) verleden is haar passie.

Koen Hilberdink (1957) is biograaf en literatuurwetenschapper. Hij promoveerde aan de Universiteit Maastricht op Ik ben een vreemdeling. Ik sta apart. Een biografie van Paul Rodenko (2000) en was de bezorger van Rodenko’s essays en kritieken. In 2007 verscheen zijn biografie over Hans Lodeizen, tien jaar later J.B.W.P. Het leven van Johan Polak en in 2023 Strijd om de ziel. Het leven van P.C. Kuiper (1919-2002) in psychiatrie. Met Wiljan van den Akker bezorgde hij Werkversies van ‘Op weg naar het einde’. Uit het archief van J.B.W. Polak.

Sander Stotijn zegt over zichzelf: ik ben gitarist en woon bij de boekhandel van Pampus om de hoek. In de coronaperiode ben ik begonnen de autobiografie van mijn oom en tante voor mijn kinderen te vertalen. ‘Sag nie, du gehst den letzten Weg’ ligt nu in de winkel met de titel ‘Lied van Verzet’.