Daal af en dompel je onder

Het bedrijfsleven? ‘Een hels gebeuren, een tafereel van Jeroen Bosch’, aldus filosoof Loek Schönbeck, schrijver van het zojuist verschenen Sprookjes van 1001 Macht.
Het veld met voetballende kinderen? ‘Een macabere Mad Max-vechtarena’, aldus journalist Jeroen Siebelink, schrijver van het zojuist verschenen Voetbalgenen.

Ho. Een bedrijf of organisatie is er toch om gezamenlijk een doel na te streven?
Een amateurvoetbalclub is er toch om kinderen met plezier te laten voetballen?

Dat had u gedacht.

Op 31 mei presenteren beide auteurs hun nieuwe boeken. Tast u met hen mee rond in het duister? Een tocht door kelders die mensen zelf bouwen, en er vervolgens vrijwillig hun tijd in doorbrengen. De krochten van de ontmenselijking: griezelig, maar ongehoord vertrouwd.

Ja: door de week op kantoor, en in het weekend op het voetbalveld.

Met uw hulp schijnen Schönbeck en Siebelink een lichtje.

Programma:

20.30 u Jeroen Siebelink: wie is Loek Schönbeck?

20.45 u Loek Schönbeck: wat is Sprookjes van 1001 Macht?

21.15 u Siebelink en Schönbeck: wat doen we elkaar aan? Hoe komen we hieruit?

22.00 u Signeersessie

 

Loeks boek is in de winkel op een grote houten standaard in te zien, en is vormgegeven als ware het een boek uit de 13e eeuw – ook de houten standaard is ontworpen en gebouwd zoals te doen gebruikelijk in die eeuw. De essays verwijzen naar elkaar waardoor een labyrinth van deels samenhangende inzichten ontstaat, een soort warenhuis met allemaal kamers. Je denkt dan al meteen aan hyperlinks om van het ene naar het andere essay te springen, en dat heeft Loek gedaan: er is een elektronische versie van dit boek gemaakt. Neem uw iPad of laptop mee en beleef Sprookjes van 1001 Macht online!

Jeroen Siebelink, buurtbewoner en tevens schrijver van artikelen over bedrijfsleven en management, keek voor de verandering eens met topvoetballers naar hun kind op het voetbalveld. Of dat nu een pupil of senior is, een amateur of prof – langs de lijn bij hun oogappel vallen deze vakmannen opeens niet meer terug op hun ervaring aan de top. Ze zijn vader. Bijten ze hun tong af als ze het spel sneller doorzien dan hun kind? Of doen ze over diens rug hun loopbaan nog eens dunnetjes over? Voetbal en kinderen: een gevaarlijke mix van emoties.

Vrijdag 31 mei 20:30 u – toegang € 5
Aanmelden in de winkel of via e-mail