Filosofie-lezingen

Al langer stond het op de agenda: filosofie en liefde.
En wat de doorslag gaf, was de zomergasten-uitzending met de inspirerende Esther Perel (dacht u toen ook: ‘Dit gaat over mij!”?).

Vanaf januari organiseren we in nauwe samenwerking met Jan Flameling elke 2 weken een lezing, met steeds een andere spreker/ster.
In de weken ertussen wordt een avond gewijd aan verdieping van het thema van de vorige keer. Dit gebeurt met begeleiding van Edu Veltmanen Jos Kessels.

Het (definitieve) programma:

donderdag 24 januari: Jan Flameling, filosoof
woensdag 6 februari: Daan Borrel, filosofe, schrijfster
dinsdag 26 februari: Jan Drost, filosoof, schrijver
woensdag 13 maart: Catharina de Haas, filosofe, schrijfster
woensdag 27 maart: Catharina de Haas, filosofe, schrijfster
 
Aanvang 20 uur – inloop vanaf 19:30 u – toegang € 10, inclusief welkomstdrankje
 
Hieraan gekoppeld worden in de tussenliggende weken avonden georganiseerd door Jos Kessels en Edu Feltmann waarop de gelegenheid wordt geboden eens samen met buurtgenoten door te praten, te filosoferen. Bijvoorbeeld over het thema wat eerder ter sprake kwam bij de lezing, maar elk ander thema kan ook.
De data van deze avonden zijn: donderdagavonden van 31/1; 14/2; 14/3; 4/4; 9/5 en 13/6 – steeds van 19.30 tot 22.00 uur; in de Kompaszaal, KNSM-laan 311.
Meer over deze avonden in de volgende nieuwsbrief, en op de onze site.

Jos is filosoof en een ervaren begeleider van socratische gesprekken (www.eidoskoop.nl); Edu is organisatiepsycholoog en opleider in ‘denkadviesgesprekken’, waarin meer mijmerend dan socratisch wordt nagedacht (www.igop.nl).