Kerst 2012

De donkerste dag is geweest, en de dagen worden nu steeds wat langer, eerst nog langzaam en dan sneller – het is een sinus meen ik. Maar de kou komt nog, en het best bereidt u zich daarop voor door een stapeltje fijne boeken in huis te hebben.

Wat ik de laatste dagen niet meer los kan laten is ‘In tijden van oorlog’ (voor een  recensie zie hieronder), een meeslepend boek over een man die 3 oorlogen meemaakte waar Frankrijk in betrokken was: de Tweede Wereldoorlog, de Vietnamoorlog en de bevrijdingsoorlog van Algerije.. Adembenemend.

 ‘Gehoorzamen’, zo zegt hij, ‘is wat iedereen eigenlijk wil’. En hij geeft enkele voorbeelden van hoe simpel mensen tot gehoorzamen te krijgen zijn, waarbij je natuurlijk gaat denken ‘hoe zou ik reageren?’. Want in het verzet willen we allemaal wel (maar niet heus). Doet me denken aan dat andere boek dat zoveel aandacht kreeg, ‘Goede mensen’, waar in auteur Baram betoogt dat collaboreren uit heel veel kleine stapjes bestaat; aan het eind gekomen besef je niet meer waar je eigenlijk mee bezig bent. Eerzucht en familieliefde maken blind. Wanneer stap je uit? Zeg je ‘ik niet meer’?
Voor tijdens het Kerstdiner…

Wij van onze kant gaan nu al vrolijk de Kerstdagen in, want ook over het afgelopen jaar is de omzet weer gestegen. We danken alle klanten voor de hun trouwe en enthousiaste aankopen. Zonder jullie waren we nergens! Regelmatig horen we mensen zeggen ‘elders kijken, hier kopen’, en dan spinnen we een beetje.

En dan begint 2013, waarin we alle klanten en aspirant-klanten een goede gezondheid, en kracht en helderheid voor het nemen van de juiste beslissingen wensen.