Genieten

Wàt een herfst is dit (geweest) om op een terras met iets lekkers te genieten van een mooi boek. Zo waren wij onlangs in Blaricum, een prachtig wandelgebied, met her en der leuke plekken om wat te eten/drinken en heerlijk te lezen. Aan het eind van de dag trok er wat nevel op, en werd het een beetje desolaat, geheimzinnig, maar zo mogelijk nog mooier dan overdag in de zon.

Geheel in herfst-tinten is het werk van beeldend kunstenaar en buurtbewoner Eric Don, van wie we nu werk in de etalage en in de winkel hebben staan – meer van zijn objecten van staal en hout kunt u zien in zijn atelier, eigenlijk direct om de hoek van de winkel, Surinamekade 27. Hiernaast zijn werk ‘Wall street illusion‘.

Verderop vindt u de laatste tips – de nieuwe Mulisch (in de pers niet goed ontvangen – nu de man overleden is durven ze), Siebelink, van Kooten, Palmen, Hallberg’s Stad in brand, enz.
En niet te vergeten Man Bookerprijs-winnaar Marlon JamesBeknopte geschiedenis – al eerder hier besproken, en oh ja Lish – lees verderop meer over hem. 

Maar eerst de agenda: