boekpresentatie

Het kijkmeneertje: het prentenboekendebuut van Mira van der Lubbe en Merel Corduwener

 

Stille kleuters hebben diepe gronden, vindt Mira van der Lubbe. Haar prentenboekendebuut Het kijkmeneertje gaat over een kleuter die de hele dag kijkt naar alles wat hij in zich kan opnemen.  Lange mensen en korte mensen, kleine dingetjes en grote dingen, van heel dichtbij en heel ver weg. Het kijkmeneertje doet niets liever dan om zich heen kijken.

Hij kijkt zo graag dat hij eigenlijk niet wil gaan slapen, want dan moeten zijn ogen dicht. Maar als hij na alles geprobeerd te hebben tóch in slaap valt, komt hij erachter dat dromen ook heel leuk kan zijn.

Mira van der Lubbe en Merel Corduwener brengen door middel van een origineel verhaal, gebaseerd op eigen ervaring, en kleurrijke illustraties een ode aan kindjes die de wereld om hen heen met veel bewondering en nieuwsgierigheid bekijken.

Mira van der Lubbe is actrice, theatermaker, auteur en vertaler. Bij Gottmer verschenen onlangs van haar hand de vertalingen ’s Nachts als jij slaapt van Ingela P Arrhenius en Natte stad van Mariajo Illustrajo.
Merel Corduwener illustreert voor kranten en maakt boeken voor alle leeftijden. Bij Gottmer verscheen recentelijk voor kinderen vanaf tien jaar het door haar geïllustreerde non-fictie kinderboek Tot over mijn oren in het plastic.

Mira en Merel ontmoetten elkaar een aantal jaar geleden op hun werkplek en werden goede vriendinnen, een vriendschap die heeft geleid tot dit bijzondere prentenboek.