De leesgroep

Gestart: de leesgroep van de boekhandel. 

Het idee is dat een groepje van ca 8 mensen eens per zeg 6 tot 8 weken bij elkaar komt, en een boek bespreekt. De samenstelling van het groepje kan steeds verschillen, en steeds is er iemand van de boekhandel bij die de drankjes verzorgt maar niet per sé de gesprekleider/ster is. 
We bespreken in deze serie van de leesgroep fictie en non-fictie, titels die het vrouw-zijn en de positie van de vrouw in de maatschappij bevragen. 
Datum
De volgende keer zal zijn op donderdag 3 november zijn.
Boek
In Mannen leggen me altijd alles uit maakt Rebecca Solnit duidelijk hoe onze samenleving nog altijd doortrokken is van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. In het spraakmakende titelessay introduceert ze het verschijnsel dat inmiddels bekendstaat als ‘mansplaining’.
Waarom gaan mannen ervan uit dat ze alles weten? En, minstens zo erg, waarom laten vrouwen zich zo vaak de mond snoeren? Marja Pruis laat in het voorwoord haar licht schijnen op het wereldwijd vermaarde fenomeen Solnit: ‘Solnits activistische journalistiek spruit voort uit verontwaardiging over de toenemende ongelijkheid tussen zwart en wit, man en vrouw, arm en rijk, en uit ongerustheid over hoe de regering van haar land omspringt met het milieu en het klimaat.
Daarnaast is ze van huis uit historicus en kunstcriticus. De combinatie van maatschappelijk engagement en academische discipline, tezamen met haar ‘zachte’ en ‘harde’ belangstelling voor kunst en techniek, maakt haar tot een zeldzame donna universale en een journalist van formaat.’
Deelname 
Er is voor elke bijeenkomst een open inschrijving, dus: heb je zin om mee te doen?
Meld je dan per e-mail aan:  info@boekhandelvanpampus.nl