Schrijf je Blij met Veronica Waleson en Lia Bolte

In december 2011 bezocht Veronica haar geboortegrond op de Filipijnen. Enthousiast over wat de reis en het opschrijven van haar gevoelens daarover haar hadden gebracht, besloot ze als schrijfcoach mensen te helpen met het schrijven van hun levensverhalen. Daaruit is Dichter rond de Tafel ontstaan: een vaste groep schrijvers die elkaar zes keer per jaar inspireren tot lezen en schrijven. Voor haar boek Schrijf je Blij (juni 2019) bracht ze de oefeningen en inhoudelijke achtergronden die ze verzamelde bij elkaar.  Ze verbindt lezen en schrijven aan persoonlijke groei, want hoewel lezen en schrijven soms confronterend kunnen zijn, leidt het altijd tot bevrijding van je unieke stem en dat maakt je tot een gelukkig mens.

Uit Schrijf je Blij:

“Er zijn tal van manieren om je stem te laten horen, om expressie te geven aan wie je bent: er is dans en kunst en seksualiteit. Je kunt jezelf uitdrukken in de gerechten die je bereidt, hoe je loopt en de gebaren die je maakt, maar dit boek gaat over zelfexpressie en het vinden van je eigen stem via het geschreven woord, over lezen en over schrijven. Over jezelf bevrijden via het vertellen van verhalen met een toetsenbord onder je vingers of een pen in de hand en over avonturen meemaken met een boek onder je ogen. En schrijven maakt je blij. Het verlaagt stresshormonen, helpt bij het verwerken van negatieve ervaringen en vergroot gevoelens van dankbaarheid.”

 

Veronica (l) is trainer in talent-, team- en leiderschapsontwikkeling. Daarover schreef ze De coach staat voor Raadselen (maart 2018).
Lia (r), collega trainer en coach, volgde bij Veronica de schrijfcursus Dichter rond de Tafel. Ze zal uit haar eigen werk voorlezen en de verbinding tussen lezen, schrijven en persoonlijke ontwikkeling nader toelichten. Lia was danseres bij het Nederlands Danstheater en werkte als actrice, theatermaker, docent en regisseur. Ze schreef ruim 35 toneelstukken en haar roman is in ontwikkeling. Ze geeft ‘Woede, bron van je creatiekracht’-trainingen en is Healing Tao teacher. Lia woont tegenover Pampus waar ze al haar boeken koopt.

Veronica en Lia delen graag hun ervaringen en kennis. Er zullen tal van lees- en schrijftips voorbij komen. Het belooft een levendige en interactieve avond te worden. Na deze avond heb je zin om zelf aan de slag te gaan en zul je op een andere meer verdiepende manier boeken lezen.

Donderdag 26 sept 20 uur – inloop 19:30 u
Aanmelden gewenst – toegang gratis