zat 9 april 16 u boekpresentatie

In het afgelopen najaar volgde ik een cursus Daoistische filosofie bij mevrouw Dr. Woei-Lien Chong. Het waren zeer inspirerende en onderhoudende avonden, met als leidraad het boek ‘Zwerven met  Zhuang-Zi‘ van Renee Ransdorp. Toen al vertelde mevrouw Chong dat zij bezig was met een boek over Dao waarin met name de oefenpraktijk wat meer aandacht zou krijgen.

Inmiddels is het boek bijna uit en we zijn zeer verheugd over de toezegging van Dr. Woei-Lien Chong dat ze bij ons in de winkel haar nieuwe boek zal komen presenteren!

Over de inhoud:
Zhuangzi‘ (vierde-derde eeuw v. Chr.) is de tweede grondtekst van het daoïsme, na de ‘Daodejing‘ van Laozi. Het werk is geliefd om zijn humoristische dialogen en diepzinnige parabels, en dient al eeuwen als onuitputtelijke inspiratiebron voor een ieder die zoekt naar spontaniteit, creativiteit en innerlijke bevrijding van maatschappelijke dwang en ideologische dogma’s. Hoewel ‘Zhuangzi‘ in het Nederlandstalige gebied steeds bekender wordt, is er nog niet veel aandacht besteed aan zijn spirituele oefenweg. Daarin speelt de deconstructie van de taal een belangrijke rol, naast een vorm van meditatie die gericht is op het deconditioneren en verruimen van het alledaagse bewustzijn. Door deze praktische aspecten helder voor het voetlicht te brengen, in de filosofische context van ‘Daodejing’ en ‘Zhuangzi’, laat dit boek zien dat Zhuangzi’s daoïstische oefenweg ook in de moderne tijd nog steeds een grote inspiratiebron kan zijn voor het dagelijks leven.

En hier leest u meer over mevrouw Chong.

Deze presentatie wordt zeker heel bijzonder – 2 dagen later immers geeft Woei-Lien een lezing in de boekwinkel, in het kader van onze serie filosofie avonden rondom ‘gastvrijheid’. 

zaterdag 9 april – aanvang 16 uur – toegang gratis.